Translate

Thursday, December 06, 2012

Κέικ σοκολατας της Κλεοπάτρας (νηστίσιμο)

• 1 φλυτζ. τσ. ζάχαρη

• ¾ από το κομμάτι του βιτάμ
• 1 κ. σ. ξύδι
• 1 ½ κ. σ. Κονιάκ
• 1 βανίλια
• ελάχιστο αλάτι (τσιμπητό στην άκρη του κουταλιού)
• 1 φλυτζ. τσ. νερό
• ½ φλυτζ. τσ κακάο
• 2/3 φλυτζ. τσ. χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα του
• 3 φλυτζ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
• 3 κ.γ. μπέικιν
• λειωμένη κουβερτούρα για το γλασάρισμα


(όπου κ.σ. = κουταλιά σούπας)
(όπου κ.γ. = κουταλιά γλυκού)
(όπου φλυτζ.τσ. = φλυτζάνι τσαγιού)
Φτιάχνουμε το μείγμα όπως για το κλασικό κέικ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 για ¾ με μία ώρα ανάλογα με τον φούρνο μας.

Δεν ανοίγουμε τον φούρνο κατά την διάρκεια του ψησίματος.

Για να δούμε αν είναι έτοιμο, μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν είναι στεγνό, είναι έτοιμο.

‘Οταν ψηθεί, το ξεφορμάρουμε και το περιχύνουμε με λειωμένη κουβερτούρα.







No comments: