Translate

Thursday, December 13, 2012

Σπετζοφάι - βήμα βήμα


Υλικά

• 1 κιλό χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε κομμάτια (δοκιμαστε τα Τρικαλινα με πράσο από το Θαλείν)
• 800 γρ. στενόμακρες πράσινες πιπεριές
• 2 καυτερές πιπεριές
• 1 κιλό ντομάτες ώριμες κομμένες στα τέσσερα
• 5 φύλλα δάφνης
• 1 σκελίδα σκόρδο
• Μαϊντανό
• Δυόσμο
• 1/2 κούπα λάδι περίπου
• Λίγο μαύρο κρασί
• Αλάτι
• Πιπέρι


Για πάμε γερά ...

1. Τηγανίζουμε ελαφρά τα κομμάτια του λουκάνικου.


2. Πλένουμε καλά τις πιπεριές, κόβουμε το πάνω μέρος, αφαιρούμε τα σπόρια, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις τηγανίζουμε ελαφρά.



3. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τα λουκάνικα και από πάνω τις πιπεριές.

4. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε τις ντομάτες.

5. Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, το αλάτι, την δάφνη, τον δυόσμο και το πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.

6. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για μερικά λεπτά και την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λουκάνικα.

7. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι (όσο χρειάζεται ανάλογα με το λίπος που θα βγάλουν τα λουκάνικα) Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και σιγοβράζουμε.


Και μέχρι να γίνει, πλένουμε και κανά πιάτο ε;


Συνταγή δοκιμασμένη πολλάκις και εγγυημένη.

Ταιριάζει επίσης και το λουκανικο το Μανιάτικο με πορτοκάλι.

Εμείς επιλέξαμε από το Θαλείν:
  • λουκάνικα Τρικάλων με πράσο,
  • φρέσκιες ντομάτες και πράσινες πιπεριές βιολογικής καλλιέργιασ (όχι υβρίδια) από την Κρήτη,
  • σκόρδα Ελληνικότατα μικρα και...μπομπάτα επίσης από την Κρήτη,
  • δάφνη απο το Μαίναλο,
  • ελαιόλαδο από την Επίδαυρο,
  • αλάτι θαλασσινο 
  

No comments: