Translate

Wednesday, April 02, 2008

Το πρωϊνό της τεσσαρακοστής


Οι απόκριες πέρασαν και πάνε,
τον αετό τον πετάξαμε και τον χάσαμε κιόλας,
παρέλαση κάναμε, μπακαλιάρο φάγαμε,
εσένα Γιάννη μου όσο θα σε γιορτάζω ακόμα;

Υποσχέθηκα πιροσκί αλλά επειδή θέλω όπως και δήποτε να δώσω και μια πραγματική φωτό προς βοήθεια και συμμόρφωση, θα περιμένεις καλέ μου μέχρι να βάλω τηγάνι πρώτα.

Αντ΄αυτού ένα χορταστικό πρωϊνό για όλες τις εποχές, αλλά ακόμη περισσότερο για την σαρακοστή είναι ότι πρέπει δια την περίστασιν. Βασισμένο στο πλιγούρι, είναι δυναμίτης βιταμινών και απίστευτα χορταστικό.

Είναι τόσο απλό, νόστιμο, υγειινό και χορταστικό. Ένα τούρμπο πρωϊνό!

Πλένουμε χεράκια και πάμε.....

Παίρνουμε πλιγούρι και το μουσκεύουμε από βραδύς ή το βράζουμε απευθείας σε αλατισμένο νερό μέχρι να πιει το νεράκι του. Η αναλογία είναι 2 νερό, 1 πλιγούρι ή ανάλογα με την συνταγή του πακέτου.
Προσθέτουμε δυο γεμάτες κουταλιές μέλι, σταφίδες, καρύδια, μήλο σε κυβάκια, και κανέλα. Γαρνίρουμε με φετούλες μπανάνας.
Ποσότητες δεν δίνω, άλλο η γούλα η δικιά μου, άλλη η πείνα η δικιά σου....

....και έλα πες μου μετά πότε θα σε κόψει λόρδα....

υ.σ. μια φωτό δεν κατάφερα να τραβήξω η άχρηστη, οπότε μια ανοιξιάτικη ζουφραφιά ενδείκνυται .

4 comments:

Τζων Μπόης said...

ωρέ μαυριδερό, για μένα που δε νηστεύω το μόστραρες το πληγούρι;
...τι είμαι ωρέ χαμένο εγώ που θα φάω πληγούρι πρωινιάτικα;

Λουκάνικα να μου έχεις την επόμενη φορά και αυγά τηγανητά σε τρουφόλαδο...
τα πιροσκί μετά για επιδόρπιο (μου αρέσουν με πατάτα, να ξέρεις)

Anonymous said...

Σούπερ το πλιγούρι!!

Ειδικά για μας στα Δυτικά που μας έχει φάει η βροχή και τ'αγιάζι!

φιλιά

popelix said...

Καταπληκτική πρόταση Πεφταστεράκι!
Θα το δοκιμάσω με κουάκερ γιατί το πληγούρι με πειράζει ...

Καλή Ανάσταση!

(είδες το mail μου για το PopArt???)

Anonymous said...

Καλησπέρα peftasteri...

Μου αρέσει το blog σου. Και το ότι γράφεις με μεράκι γενικά και για το φαγητό ειδικά.. Έχεις καιρό να γράψεις, βρες την έμπνευση ξανά.

Τελευταία δημιούργησα ένα site, το ask4food.gr, για όσους εκτιμούν το καλό φαγητό και έχουν να προτείνουν κάποιες καλές "γωνίτσες" ή αξιόλογα μαγαζιά στην Αττική αλλά και για να αποφεύγουμε κάποια άλλα που δεν αξίζει τον κόπο. Από πελάτες για πελάτες.

Ρίξε μια ματιά. Αν σου αρέσει γράψε.

Ευελπιστώ σε αναγνώστες με επίπεδο για να υπάρχει αντικειμενικότητα και σωστή προσέγγιση.

Οποιαδήποτε σχόλια σου προς εμένα για βελτιώσεις ή παραλήψεις είναι ευπρόσδεκτα.

Φιλικά,
Τζάκι